Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

27 dec. 2012

Harissa-gryta med Rökt Fläskfilé och Cashewnötter!

Här kommer ett recept på en snabb och god maträtt! Jag har länge varit nyfiken på kryddan Harissa och har nu äntligen vågat mig på att laga en rätt med Harissa...och så gott det blev! :-) Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som du kan hitta i många matbutiker. Har man inte tillgång till just rökt fläskfilé funkar det alldeles utmärkt med annat rökt kött, som till exempel rökt skinka.

Receptet räcker till 4 personer.



Ingredienser:


5 dl vatten
5 msk grönsaksfond
2 dl basmatiris
½ tsk gurkmeja
½ purjolök
2 morötter
300 g blomkål
2 röda paprikor
1½ msk harissa
½ tsk salt
1 dl chasewnötter
½ dl färsk koriander
200 g rökt fläskfilé
2 msk smör, till stekning

Sås:

2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt


Gör så här:


Koka riset i buljong och gurkmeja.

Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar.

Dela blomkålen i små buketter, stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min.

Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten.

Smaksätt med salt.

Strö över nötter och koriander.

Blanda grönsakerna med riset.

Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt.

Klart! 





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar