Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

9 mars 2013

Duchesspotatis!

Duchesspotatis är perfekt att bjuda på vid middagsbjudningar och/eller fest. Annars kan man, som jag som älskar all spritsad mat (eftersom det ser extra fint och lyxigt ut), även ha det även i vardagen.

Själv älskar jag duchesspotatis, det passar ju till så mycket olika grejer! Duchesspotatis passar till många olika kött- och fiskrätter.

Denna gång valde jag att servera Duchesspotatisen med ryggbiff och det vart riktigt gott! :-)

Receptet räcker åt 4-6 personer (beroende på vad man ska servera Duchesspotatisen med).


Ingredienser:


1 kg mos potatis
3 äggulor
1 dl vispgrädde
2 krm muskotnöt
1 krm vitpeppar
2 krm salt
3 msk smör/rapsolja


Gör så här:


Skala och koka potatisen mjuk.

Kör potatisen i en köksassistent eller med en elvisp. Har man inte tillgång till dessa alternativ går det lika bra att pressa potatisen med en potatispress eller en gaffel.

Häll i äggulorna, vispgrädden, smöret, muskotnöt, salt och vitpeppar. Rör om om noga. 

Smaka av, krydda och salta eventuellt mer.

Låt moset stå och svalna av helt. Det är även bra om potatismoset får stå i kylen ca 1 timme innan spritsning, då är det mycket lättare att spritsa och få ett fint resultat på sitt arbete.

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg moset i en spritspåse och spritsa små "rosor", eller höga "cirkulerande toppar" på en bakplåtspappeprsklädd plåt.

Sätt in plåten mitt  i ugnen och grädda 10 minuter. Ducesspotatisen är klar när tills den har fått en gyllene gul färg.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar