Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

31 dec. 2012

Marängbotten - Grundrecept!

Här kommer ett recept på marängbotten till tårta! Väldigt lätt att göra och väldigt god!

Vill man piffa till sin maräng kan man med fördel röra ner hackade hasselnötter, riven vit choklad, riven mörk choklad, kokosflingor med mera. Eller varför inte färga den med en karamellfärg?! :-)

Receptet räcker till 2 bottnar.


Ingredienser:


6 äggvitor
3 dl strösocker


Gör så här:


Sätt ugnen på 100 grader.

Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Du ska kunna vända på byttan upp och ner och marängen ska vara så pass fast så att den inte rinner ut.

Rita två cirklar på ett bakplåtspapper, för att få en rund och fin botten.

Fyll en stor spritspåse med marängen och spritsa ut efter cirkeln du ritat. Eller klicka/stryk ut marängen med hjälp av en slickepott. Gör samma sak med resterande maräng.

Grädda mitt i ugnen i  1½-2 timmar (det varierar lite från ugn till ugn, känn dig fram).

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar