Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

11 jan. 2013

Inlagd Paprika!

Inlagda är riktigt smarrig, så därför lägger jag nu upp ett recept på ett bra recept på just inlagda paprikor! De här blir härligt sötsura, då vitlöken och vitvinsvinägern gör sitt! Tidigare har jag flirtat med franska- och spanskaköket....denna gång fick det äntligen bli det italienska! :-)

Tillsätt gärna koriander eller persilja vid servering. Eller varför inte röra ner lite av dessa godingar i till exempel en pizzasallad?!

Receptet ger ca ½ kg inlagda paprikor.


Ingredienser:


6 paprikor, blanda gärna gula och röda paprikor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1½ dl vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:


Sätt ugnen på 220 grader.

Halvera paprikorna, ta bort kärnhusen och lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla skalen med lite olja. Ställ in i ugnen tills paprikorna blir lite svarta i kanten och skalen bubblar.

Ta ut dem och lägg dem i en plastpåse för att svalna något. Dra därefter av skinnet med hjälp av en vass liten kniv och dela dem i mindre bitar.

Skala och skiva vitlöken tunt.

Skala och skiva schalottenlökarna. Lägg i en  i en kastrull med olja. Låt fräsa en stund utan att löken tar färg.

Tillsätt vitlöken, vitvinsvinägern och paprikan.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar