Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

13 aug. 2012

Minibaguetter med Kummin och Anis!

Hur goda som helst! Sambon och jag åt så vi nästan sprack! De är perfekta i storlek och passar bra till soppor och grytor. Eller varför inte till frukost?!

I dessa godingar hittar vi både kummin och anis och det är verkligen dessa smakhöjare som gör hela det här baket - mums!

Receptet räcker till ca 25-30 stycken små härliga minibaguetter!


Ingredienser:

50 g jäst
6 dl vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk kummin, stött i mortel
2 tsk anis, stött i mortel
10 dl vetemjöl
7-8 dl rågsikt

Garnering:

1 ägg
2 tsk kummin
2 tsk anis


Gör så här:

  
Stöt kummin- och anisfrön i en mortel

Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med olivoljan. Rör om tills jästen har löst upp sig.

Tillsätt saltet, anis, kummin och rör om.

Tillsätt sedan vetemjölet och rågsikten, lite i taget. Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.

Jäs under bakduk i 45 minuter.

Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Jäs under bakduk i 45 minuter .

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över kummin- och anisfrön.

Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.

Ta ut och låt svalna av under bakduk, på galler.

Klart!






Hoppas det smakar!



Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar