Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

13 aug. 2012

Kantarell- & Rotfruktssoppa med Örter!

En krämig soppa som är lika god som förrätt som ensamrätt. Lätt är den att göra och den smakar ljuvligt i munnen! Och för att inte tala hur gott hemmet börjar lukta i takt med att soppan kokas! Lite salvia gör soppan extra god.

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:

½ purjolök
200 g rotselleri
1 palsternacka
2 morötter
2 msk smör, till stekning + 1 msk smör till stekning av kantarellerna
2 dl vispgrädde
2 svampbuljongtärningar
8 dl vatten
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
1 krm torkad salvia
200 g färska kantareller
1 krm salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:

 
Skiva purjolöken tunt. Skala och skär rotsellerin, palsternacka och morötter i små tärningar.

Fräs lök och rotfrukter i smöret i en gryta i 3 minuter. Sänk värmen.

Tillsätt grädden, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter.

Tillsätt timjan, rosmarin och salvia och rör om.

Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Stek dem hastigt i smöret. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tillsätt kantarellerna till soppan och rör om.

Klart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar