Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

13 aug. 2012

Vin- och Citronmarinerade Kantareller på Rostat Bröd!

En härlig och lyxig kvällsmacka. En smarrig förrätt. Till picknicken. Till vickningen...ja denna goding gör sig bra vid många tillfällen.

Hur som är denna goding lättlagad och det går snabbt att röra ihop!

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:

 

300 g kantareller (färska eller frysta spelar ingen roll)
2 msk smör, till stekning
½-1 dl vitt vin
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 skivor lantbröd

Marinad:
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
½ citron, skalet
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
1 kvist färsk persilja


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.

Om kantarellerna är stora, dela dem en eller två gånger. Stek dem hastigt i smör. Salta och peppra.

Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta.

Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad.

Tillsätt kantarellerna i marinaden och rör om.

Skiva brödet. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg. Tar ca 4-5 minuter.

Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över persiljan. Servera genast.

Klart!
 
 
 


Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar