Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

10 feb. 2012

Mini-äppelmuffins med crumble och kanelgrädde!

Här kommer en muffins-klassiker i en ny tolkning...min egna:)

Äppelmuffins med crumple i mini-format med vispad kanelgrädde. De vart lagom i storleken och ändå lite godare med kanelgrädden!  

Det blir ca 30-32 härliga små muffins.


Ingredienser:


Muffinsarna:

100 g smör
2 dl mjölk
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tak bakpulver
1 krm salt

Äppelfyllningen:

½ äpple
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk malen kanel

Crumblen:

50 g smör, rumavarmt
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

Kanelgrädden:

2 dl vispgrädde
2 krm kanel
2 krm socker


Gör så här:


Sätt ugen på 200 grader.

Smält smöret och tillsätt mjölken.

Vispa ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt poröst.

Rör den den ljumma smörblandningen.

Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Rör om försiktigt.

Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen. Rör om ordentligt.

Skala och dela äpplet. Skär den i små tärningar.

Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Låt svalna.

Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt (går alldeles utmärkt utan också, ett tips är att ta dubbla formar på varje muffins).

Blanda äpplerna med smeten och fyll formarna till 2/3.

Crumble:

Tärna smöret och lägg det i en bunke.

Tillsätt havregrynen, vetemjölet och strösockret.

Strö lite crumble på varje muffins.

Grädda nitt i ugnen i 12-15 minuter.

Ta ut och låt svalna av helt.

Kanelgrädden:
 
Häll i grädden, kanelen och strösockret i eb bunke.

Vispa ihop tills grädden är tillräckligt hård för att kunna spritsas med.

Spritsa över muffinsarna.

Klart!
 
 


Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar