Rödbetorna står sig i minst 6 månader, kan det bli bättre?! :-)
Ingredienser:
2 kg rödbetor
1 liter kokspad
2½ dl ättiksprit (12%)
3 dl strösocker
10 kryddneklikor
½ msk vitpeppar
3 cm pepparrot
Gör så här:
Skölj och borsta rödbetorna väl. Skalet och rotspetsen ska
vara kvar.
Koka dem nätt och jämnt mjuka, 20-40 minuter. Känn med en
provsticka om de är klara.
Häll av och ta vara på kokvattnet. Spola
rödbetorna under kallt vatten och skala dem. Skiva stora rödbetor, låt
de små vara hela.
Skala och skiva
pepparroten.
Koka upp kokspad, ättiksprit,
strösocker, kryddnejlikor och vitpepparkorn till lagen. Låt rödbetorna
få ett uppkok i lagen. Ta upp rödbetorna.
Varva dem med pepparrot i en
burk. Koka ihop lagen i 3-4 minuter. Häll den över rödbetorna och sätt
på lock.
Förvara burkarna svalt. Efter ett dygn
är rödbetorna klara att äta.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar