Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

18 dec. 2012

Inlagda Rödbetor!

Det är lätt att göra sina egna inlagda rödbetor! Det är gott att äta sina egna inlagda rödbetor! Pepparrotens roll i denna inläggning funkar både som smaksättare och som konserveringsmedel.

Rödbetorna står sig i minst 6 månader, kan det bli bättre?! :-)



Ingredienser:


2 kg rödbetor
1 liter kokspad
2½ dl ättiksprit (12%)
3 dl strösocker
10 kryddneklikor
½ msk vitpeppar
3 cm pepparrot


Gör så här:


Skölj och borsta rödbetorna väl. Skalet och rotspetsen ska vara kvar. 

Koka dem nätt och jämnt mjuka, 20-40 minuter. Känn med en provsticka om de är klara. 

Häll av och ta vara på kokvattnet. Spola rödbetorna under kallt vatten och skala dem. Skiva stora rödbetor, låt de små vara hela.

Skala och skiva pepparroten. 

Koka upp kokspad, ättiksprit, strösocker, kryddnejlikor och vitpepparkorn till lagen. Låt rödbetorna få ett uppkok i lagen. Ta upp rödbetorna. 

Varva dem med pepparrot i en burk. Koka ihop lagen i 3-4 minuter. Häll den över rödbetorna och sätt på lock.

Förvara burkarna svalt. Efter ett dygn är rödbetorna klara att äta. 

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar