Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

18 okt. 2012

Spökkakor med Glasyr och Silverögon!

Här kommer ett gott recept på kakor i spökförklädnad! Till dessa söta spökkakor är Ghost utstickare från Wilton perfekta att använda sig av.

Det här är ett grundrecept och givetvis kan man dekorera dom på ett annat sätt. Gör dem hur gulliga eller hur läskiga du vill, bara fantasin sätter gränser!

Man ska knåda ihop degen för hand och det tar lite tid. Det är viktigt att man är försiktig med mjölet, känn dig fram. Degen ska vara jämn och smidig. När det är dags att kavla ut degen är det bra att ha ett lätt mjölat underlag, samt lite mjöl på ovansidan, annars är det lätt att det fastnar och krånglar. Tänk även på att kavla mycket försiktigt!

Receptet räcker till ca 24 stycken bualabbar (naturligtvis beror mängden färdiga kakor på vilka utstickare du använder och hur stora de är).


Ingredienser:


Spökkakorna:

200 g smör, rumstempererad
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½-5 dl vetemjöl

Glasyren:

4 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättiksprit, 12 %

Dekorationen/ögonen:

Ca 48 silverkulor, kan variera beroende på hur många spöken du får ut


Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop smöret, strösockret och vaniljsockret poröst med en elvisp.

Tillsätt vetemjölet och blanda ihop till en deg med händerna. Ge knådningen tid.

Kavla försiktigt ut degen på en lättmjölad arbetsbänk/arbetsyta.

Tryck ut spöken med kakmåttet/-en. Tryck eventuellt ut ett hål längst upp på kakorna om du vill kunna hänga dem i snören.

Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Låt dem svalna av helt på plåten.

Glasyren: 
Blanda ihop florsockret, äggvitan och ättikan i en bunke.

Vispa glasyren med en elvisp i någon minut så att den blir hård.

Spritsa eller bred på glasyren på kakorna.

Tryck fast silverkulorna som ögon innan glasyren stelnar.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar