Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

8 okt. 2012

Grova Morotsbröd med Pumpakärnor!

Här kommer ett recept på fiberrikt, nyttigt, saftigt och riktigt goda morotsbröd! Ett väldigt lätt och tacksamt bröd att baka.

Receptet räcker till 6-8 bröd.


Ingredienser:


50 g jäst
5 dl mjölk, fingertemperatur
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
2 morötter
9-11 dl vetemjöl

Garnering:

 ½ dl vatten, till pensling
1 dl pumpakärnor


Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke.

Värm upp mjölken till fingertemperatur. Blanda ner mjölken med jästen och rör om tills jästen har löst upp sig helt.

Tillsätt saltet och grahamsmjölet. Rör om och låt blandningen stå under tiden som du skalar och river morötterna fint eller grovt.

Tillsätt morötterna i degblandningen och rör om.

Tillsätt vetemjölet, lite i taget. När degen släpper från bunkens kanter räcker det med mjöl.

Låt degen jäsa under en bakduk i 45 minuter.

Ta upp degen på en lättmjölad arbetsbänk/arbetsyta och dela den i 6 eller 8 delar. Forma degbitarna till runda plattor.

Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 230 grader.

Pensla bröden med vattnet och fördela pumpakärnorna jämnt över bröden.

Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 15-17 minuter.

Låt bröden svalna av på galler.

Klart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar