Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

6 okt. 2012

Crème Brûlée!

Hur smakar en riktigt len och god vaniljkräm under ett riktigt krispigt täcke?! Awesome om man frågar mig! Här kommer ett recept på en riktig fransk klassiker.

Till dessa godingar är det bra att vara stolt ägare av en brännare. Har man inte tillgång till en sådan går det bra att smälta sockret några minuter i ugnen, på ca 150 grader. Men HÅLL KOLL! Det är mycket viktigt, så att de inte bränns vid.

Receptet räcker till 6 personer.


Ingredienser:


1 vaniljstång
2 dl mjölk, standard
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
6 ägggulor

Krispigt täcke:

½-1 dl råsocker 


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll upp mjölken, vispgrädden och strösockret i en liten kastrull. 
Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg frön och stång tillsammans med mjölk- och gräddblandningen. 
Koka upp under omrörning. Ta bort från plattan och ta bort stången.
Vispa ihop äggulorna i en skål.
Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
Häll upp i sex ugnsfasta portionsskålar. Ställ de fyllda mindre formarna i en större form. Fyll den stora formen med vatten så att den når upp till 2 cm på de små formarna.
Grädda dem stående i vattenbadet 20-30 minuter, eller tills krämen stelnat.
Låt svalna och ställ i kylen för att bli riktigt kalla. 
Strax innan servering: 
Strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke. Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns vid! 
Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar