Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

28 aug. 2012

Havrebollar med Gräslök!

Gräslöken sätter god smak på dessa små havrebollar! Dessa passar alldeles utmärkt att mumsa på tillsammans med en god soppa, på buffén, på pickningen eller varför inte som ett gott tillbehör till fikastunden.

De är goda att äta precis som de är, eller kleta på lite smör eller Philadelphiaost - MUMS!

Receptet räcker till 15-16 stycken härliga små havrebollar.


Ingredienser:


3 dl havregryn
3 dl mjölk
1½ msk solrosolja
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk strösocker
1 dl gräslök, finklippt

Pensling och garnering:

½ dl mjölk
½ msk havssalt


Gör så här:

 
Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg havregrynen i en bunke. Slå över mjölken och oljan. Rör om. Låt blandningen stå och svälla i 5 minuter.

Blanda mjölet, bakpulvret, saltet, sockret i en egen bunke. Klipp ner gräslöken och rör om försiktigt.

Vänd försiktigt ner mjölblandningen i havreblandningen och arbeta ihop till en smidig deg.

Ta upp degen och knåda den lätt. Rulla degen till en längd. 

Dela degen i bitar och rulla till små bollar.

Lägg bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt.

Pensla bollarna med mjölk och strö över lite havssalt på varje boll.

Grädda dem i nedre delen av ugnen i 13-14 minuter.

Ta ut och låt svalna av något innan de ska ätas.

Klart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar