Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

5 juli 2012

Omvandlingstabell för bakning!

Ibland står våra recept i gram istället för som vanligt i deciliter. Det beror på att professionella bagare och kockar ofta mäter i gram för att få exakt rätt mått och då får vi vanliga dödliga anpassa oss efter dem :-) Det går naturligtvis bra att baka bröden ändå genom att använda omvandlingstabellen.

Använder mig själv av den här omvandlingstabellen...ibland är den en riktig klippa att ha i köket!! :-)








1 dl av nedanstående del råvaror väger ungefär:

Vatten 100 g
Mjölk 100 g
Kaffe 100 g
Olja 90 g
Vetemjöl 60 g
Grahamsmjöl 60 g
Rågmjöl 60 g
Krossad råg 70 g
Krossat vete 70 g
Havregryn 35 g
Havssalt 100 g
Salt 120 g
Strösocker 100 g
Farinsocker 80 g
Muscavadosocker 80 g
Honung 140 g
Sirap 140 g
Sesamfrön 70 g
Linfrön 70 g
Solroskärnor 75 g
Pumpakärnor 75 g
Valnötter 55 g
Hasselnötter 65 g
Russin 60 g
Riven ost 50 g


Ägg:

Små ägg väger under 53g
Medelstora ägg väger mellan 53g-63g
Stora ägg väger mellan 63g-73g
Mycket stora ägg väger 73g eller mer

Roligt att veta om ägg:

Av ett ägg på ca 50 g är ca 20 gram gula och 30 gram vita.





Källor:

Mått tabellen: recept.nu
Bilder: Nätet


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar