Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

8 mars 2012

Formfranska med sesam- och vallmofrön!

En frasig, god och lättgjord fralla! Frallan passar alldeles utmärkt att rosta.

Receptet räcker till 2 stycken formfranskor!


Ingredienser:


50 g jäst, för matbröd
7½ dl ljummet vatten
4 msk ljus sirap
1½ dl rapsolja
1 msk salt
4 dl durumvetemjöl
14 dl vetemjöl special

Garnering:
1 ägg
½ dl sesamfrön
½ dl vallmofrön


Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke.

Värm vattnet till 37 grader och häll ner tillsammans med jästen. Rör om tills jästen har löst upp.

Tillsätt sirapen, rapsoljan, saltet, durumvetemjölet och det mesta (ca 13½ dl) av vetemjöl special.

Arbeta degen väl i 10 minuter i maskin eller i 15 minuter för hand.

Låt jäsa under em bakduk i 40 minuter, gärna på en varm plats.

Smörj två formar 1½ liter.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen. Dela degen i 2 jämn stora delar.

Forma till avlånga bröd och lägg dem i de smorda formarna.

Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa upp ägget. Pensla bröden och strö över sesam- och vallmofrön.

Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.

Ta ut och låt svalna av.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar