Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

26 feb. 2012

Snabb Smördegspaj med Blueberry Curd och färska Jordgubbar!

En härlig smördegspaj som går fort att laga ihop! Passar alldeles utmärkt att bjuda på som efterrätt eller under en lugn hemmakväll!

Riktigt god och lättlagad paj! Blueberry Curden som jag har använt mig av har jag lagt upp här på bloggen och receptet till den hittar ni här: Härliga Blueberry Curd!
 
Receptet räcker till 4 små pajer.
 
 

Ingredienser:

200 g färdig smördeg
3/4 vetemjöl
1 ägg
6 dl blueberry curd
250 g jordgubbar  
 
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Strö över mjölet på ett bakbord/en arbetsbänk. Dela upp smördegen i 4 delar och kavla ut varje del till en rund cirkel, ungefär 1 cm tjocka.

Täck 4 räfflade små pajformar med smördegen genom att pressa ner degen noggrant och nagga bottnarna ordentligt med en gaffel.

Grädda pajerna i mitten av ugnen i 12-14 minuter.

Vispa ägget lätt för hand.

Ta ut formarna och pensla bottnarna med ägget. Sätt in dem i ugnen igen, i ca 2 minuter. Ta ut och låt svalna av helt.

När bottnarna har svalnat av fördela Blueberry Curden jämnt över bottnarna.

Skölj, ansa och dela jordgubbarna på mitten. Fördela jordgubbshalvorna jämnt över pajerna.

Klart!
 
 


Hoppas det smakar!!


Med Vänliga Hälsningar // Monica
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar