För 4 pers.
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
200 g potatis
1 krm spiskummin
2 msk tomatpuré
370 g krossade tomater
4 msk chilisås
5 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 msk olivolja, till stekning
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
Persiljeyoghurt:
½ dl bladpersilja
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Ansa och skär kycklingen i mindre bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.
Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.
Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.
Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.
Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
Persiljeyoghurten:
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.
Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.
Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.
Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.
Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
Persiljeyoghurten:
Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den i yoghurten. Krydda med saltet och svartpepparn.
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar