Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

2 feb. 2012

Godaste snabbgulaschen a là persiljeyoghurt!

En lite snabbare variant av den klassiska gulaschen! Kött i all ära, men i den här varianten av den ungerska rätten så är det kycklingen som har fått ta plats. Denna rätt tillsammans med persiljeyoghurten är riktigt smarrig och nyttig.

För 4 pers.

Ingredienser:


600 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 röda paprikor
200 g potatis
1 krm spiskummin
2 msk tomatpuré
370 g krossade tomater
4 msk chilisås
5 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 msk olivolja, till stekning
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar

Persiljeyoghurt:

½ dl bladpersilja
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:


Ansa och skär kycklingen i mindre bitar.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.

Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.

Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.

Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.

Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.

Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.

Persiljeyoghurten:

Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den i yoghurten. Krydda med saltet och svartpepparn.
 
 
 
 
Hoppas det smakar!!
 
Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar