Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

4 feb. 2012

Dinkelpizza med trattkantareller, köttfärs, västerbottensost och tomatsås!

En riktigt god pizza på dinkelmjöl, lite hälsosammare och lite mer mättande! Här använde jag mig av både fullkorns dinkel och siktat dinkel. Och istället för att köra på en köpt tomatsås gjorde jag en egen. Jag gjorde såsen lite stark, vill man inte att den ska bli allt för stark kan man absolut skippa vitlöken i den. Pizzasalladen får ett eget inlägg :-)

För 4 pers.


Ingredienser:

 
Degen:

25 g jäst
2 ½ dl vatten, fingervarmt
3 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkel, siktat
1 krm flingsalt
2 msk rapsolja

Tomatsåsen:

400 g passerade tomater
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
2 krm oregano
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk chilisås
2 msk tomatpurè

Fyllning:

400 g trattkantareller
400 g köttfärs, 10%
1 orange paprika
100 g körsbärstomater
1 gullök
½ krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm rosmarin
1 krm chilipeppar
1 msk smör, till stekning
200 g västerbottensost


Gör så här:

 
Degen:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om. Blanda ner mjölet, saltet och rapsoljan. Knåda degen med hjälpa av en elvisp i 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under duk i 30–40 minuter, gärna på en varm plats.

Tomatsåsen:
 
Häll den passerade tomaten i en bunke. Finhacka rödlöken och vitlöken och häll ner dem i bunken. Tillsätt flingsaltet, svartpepparn, vitpepparn, oreganon, chilisåsen och tomatpurén, rör om väl.

Fyllningen:
 
Stek trattkantarellerna på hög värme tillsammans med 1 msk smör (för att få ur vätska) i ca 5 minuter. Flytta över dem på en tallrik. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och bryn köttfärsen i ca 3 minuter. Tillsätt salt, svartpeppar, rosmarin och chilipeppar. Rör om väl.

Ansa och skär gullöken i ringar. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten.

Beredning:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda den jästa degen ordentligt och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del och lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt. Fördela tomatsåsen, köttfärsen, paprikan, tomaterna, gullöken och osten på varje platta. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter.

Klart!
 
 


Hoppas det smakar!

Med Vänliga Hälsningar // Monica
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar