Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

26 aug. 2012

Paella-Risotto med Kyckling!

Jag älskar spansk mat och min passion för det spanska köket har ju inte blivit sämre då vi har en spansk restaurang nästan bara bakom knuten som både jag och sambon älskar. Men istället för att gå dit och äta varje gång vi är sugna på spansk mat så brukar jag nu och då laga min egna spanska mat här hemma.

Och eftersom jag älskar både Paella och Risotto så fick det bli en PAELLA-RISOTTO (idén på att slå ihop dessa två rätter till en rätt slog mig i huvudet bara så där en dag när jag satt hemma)!! De två bästa godingarna från det spanska köket Och dra mig baklänges så himla gott det blev!!

Det här receptet är alltså helt mitt egna, jag har inte gått efter något recept, utan lagt i det som jag tycker passar i en paella, fast istället för vanligt "paella ris med saffran" gjorde jag alltså en risotto.

Kolla även in mina två andra Paella-Risotton: Paella-Risotto från Havet och Paella-Risotto med Räkor och-Kyckling

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:


1 gullök
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 dl rundkornigt ris ( t.ex: avorio, carnaroliris eller risottoris)
3 dl vitt vin
4 kycklingfiléer
1 hönsbuljongtärning
9 dl vatten
½ citron, saften
½ g saffran (1 paket)
2 dl ärtor
2 krm salt + 1 krm salt till kycklingen
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
25 g färsk dill
25 g färsk persilja
2 msk olivolja till stekning + 2 msk olivolja till kycklingen


Gör så här:


Ansa och finhacka gul löken och vitlöken. Ansa och skiva paprikan i små bitar. finhacka dillen och persiljan.

Lägg gul löken och vitlöken i en stor kastrull och tillsätt olivoljan. Fräs tills löken fått lite färg.

Tillsätt riset, vitt vin, , dill, persilja, salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar och paprikapulver. Rör om och koka tills nästan allt vin är borta. 

Tillsätt paprikan, saffran och hönsbuljongtärning. Pressa ner citronsaften. Rör om.

Häll i lite av vattnet och koka upp risotton på medelvärme i 20-25 minuter, rör om då och då. OBS! Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar!

Under tiden som risotton puttrar, delar du kycklingen i mindre bitar och stek kycklingbitarna tills de har fått färg. Salta kycklingen.

Smaka av risotton, se till att riset är genomkokt. Tillsätt eventuellt mer salt och kryddor om så önskas. Ta kastrullen från plattan.

Tillsätt kycklingbitarna, ärtorna och rör om.

Klart!






Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar