Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

20 aug. 2012

Monicas Korvgryta med Ajvar och Körsbärstomater!

Här kommer ett helt egen komponerat recept av mig... Tanken var att jag först skulle göra en vanlig Korvstroganoff till middag idag, men mitt i hackningen av löken insåg jag att det inte var det jag ville göra så kollade vad vi hade hemma och rörde ner paprika, ajvar och körsbärstomater...och så hade jag rört ihop denna goda korvgryta!

Jag använde mig av en mild ajvar, naturligtvis kan man ta en starkare om man vill. Till korvgrytan serverade jag långkornigt ris.

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:


1 gullök
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk smör, till stekning
800 g falukorv
400 g konserverade körsbärstomater
2½ dl vispgrädde
2 msk mild ajvar
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm paprikapulver
1 krm chilikrydda
2 krm salt


Gör så här:


Koka riset efter förpackningens anvisningar.

Ansa och finhacka gul löken, rödlöken, vitlöken och paprikan. 

Skär korven i små bitar.

Fräs all lök och paprikan i smöret tills de har fått färg och löken är mjuk. Lägg i korven och fräs till korven har fått färg på alla sidor.

Sänk plattan till låg värme, ta stekpannan från plattan och tillsätt körsbärstomaterna, rör om.

Häll i grädden och rör ner ajvaren, rör om ordentligt. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och tillsätt alla kryddorna.

Låt grytan få stå och puttra i ca 15 minuter. Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.

Klart!






Hoppas det smakar!



Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar