Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

21 aug. 2012

Extra små och fluffiga Amerikanska Pannkakor!


Idag har vi haft stor pannkaksfest här hemma! Anledningen är för att jag fick för mig att testa Jordgubbssirap, Blåbärssirap och Hallonsirap (de recepten kommer också upp här på bloggen inom kort).

Men detta inlägg kommer det att handla om amerikanska pannkakor. Här har jag gjort mini amerikanska pannkakor! Amerikanska pannkakor är ju små redan i sig, men jag ville göra dem ännu mindre, tog ca 2 matskedar smet till varje pannkaka och de blev mindre i storleken, riktigt söta och fluffiga!

Dessa är verkligen jättegoda! Jättegott till frukost eller mellanmål. Servera gärna fluffiga amerikanska pannkakor på en brunch-bjudning. 

Jag skriver bara ner originalreceptet nu. Goda smaksättare är rivet äpple/kanel, blåbär, banan/choklad...ja bara fantasin kan sätta gränserna.

I receptet ingår smör till stekningen, hur mycket man ska använda är svårt att säga, det är upp till var och en hur mycket och hur ofta man vill lägga till smör mellan pannkakorna.

Receptet räcker till 20-25 stycken mini pannkakor (men mängden pannkakor beror ju också på hur stora pannkakor man väljer att göra).


Ingredienser:


50 g smör + smör till stekningen
3 ägg
2½ dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk strösocker


Gör så här:


Smält smöret och låt svalna av. Blanda ner ägg och mjölk.

samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Vänd ner äggsmeten och vispa om noga. Smeten ska vara jämn och klumpfri.

Låt stå och svälla i ca 10 minuter.

Hetta upp en stekpanna med smör. 

Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan.

Vänd på pannkakorna när du ser att det bubblar lite på pannkakornas ovansida.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar