Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

28 juni 2012

Cheese Pie!

MUMS! Denna ostpaj är så himla god när den är nybakad! MEN! Får den stå och dra sig i någon dag blir den klockren, då är den himmelsk att ha i munnen! :-)

Receptet ger två stycken härliga ostpajer! Givetvis går det lika bra att göra enbart en paj om man tycker att t
två blir för mycket! Ta då bara hälften mängd av alla ingredienserna så vips har du fått ihop en paj istället för två :-)


Ingredienser:


Pajbotten:

180 g smör, smält
3 msk strösocker
3 stora ägg, rumstempererade
7 dl vetemjöl
3 msk bakpulver

Fyllning:

225 g philadelphiaost
2½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
4 stora äggulor, rumstempererade
4 stora äggvitor, rumstempererade
½ citron, saften
4-5 msk kanel


Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Smöra två (eller en) springformar, 25 cm i diameter.


Pajbotten: 
Vispa smör och strösocker krämigt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varje.


Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda alla ingredienser till en deg. 


Om två ostpajer görs, dela degen i två lika stora delar. Kavla ut degbiten/degbitarna så att de täcker formen/formarna. Ställ formarna kallt medan du gör fyllningen.


Fyllningen:
Vispa philadelphiaost, strösocker och mjöl mjukt och smidigt. Vispa tills smeten blir riktigt krämig.


Tillsätt mjölk och äggulor, pressa ner citronsaften och blanda om ordentligt. Skrapa meden slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.


Vispa äggvitorna i en annan skål, tills de formar mjuka toppar och vänd försiktigt ner dem i fyllningen. Rör om MYCKET försiktigt (bara så att äggvitan blandas ut i fyllningen).


Häll fyllningen över pajbottnen. Toppa med att strö kanel jämnt över pajen/pajerna.


Grädda pajen/pajerna i mitten av ugnen i 45 minuter. Det är klart när fyllningen är relativt fast.


Ta ut och låt pajen/pajerna stå i rumstemperatur i 1 timme. Efter det sätter du på plastfolie på pajen/pajerna och låt den stå i kylskåpet i minst 12 timmar innan servering.


Klart!







Hoppas det smakar!!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar