Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

28 maj 2012

Godaste, Snabbaste och Enklaste Smörgåstårtan!

En suveränt god och härlig smörgåstårta som man bara inte kan säga nej till...den liksom bjuder smaklökarna till dans i munnen!! Dessutom är det ju inte alls helt fel att den är väldigt enkel att göra och dessutom på kort tid. De som fick smaka på denna guldklimp gav den alla tummen upp och jag tror att alla tog en extra gång!:)

Så här kokade jag äggen till detta recept: Kokade upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Lät vattnet stå och puttra på tills vattnet just började koka. Då ska man sänka plattan till medelvärme, sedan lägger man ner äggen försiktigt en och en med hjälp av en sked. Ställ en timer på 11 minuter. Ta av från plattan. Häll i rikligt med kallt vatten (kastrullen ska vara kall) och låt äggen ligga i det kalla vattnet i ca 15 minuter. Sedan bara skala dem försiktigt och dela den på längden...och sim salla bim...perfekt hårdkokade ägg!!:)

Tänk på 1:
Att koka äggen i god tid, så att de är klara och skalade när smörgåstårtan ska garneras!

Tänk på 2:
Att ta fram räkorna i god tid så att de är helt upptinade innan de ska läggas på smörgåstårtan!


Ingredienser:


Bröd och fyllning:

8 polarkakor (2 förpackningar)
1½ dl gräddfil
1½ dl citronmajonnäs
1½ dl vispad grädde
3 burkar tonfisk i olja
4 msk bostongurka
2 krm svartpeppar
3 msk ketchup

Garnering:

1½ dl gräddfil
1½ dl citronmajonnäs
1½ dl vispgrädde
200 g färsk gräslök, hackad
400 g skalade räkor
6-8 ägg, kokta och skivade
1 citron, skivad
1 tomat, skivad
2 msk dill


Gör så här:

 
Fyllningen:

Vispa grädden riktigt fluffigt.


Tillsätt gräddfil, citronmajonnäs, ketchup, bostongurka och svartpeppar.

Öppna tonfiskburkarna och häll bort oljan. Smula ner tonfisken i grädd-/citronmajonäsröran och rör om ordentligt.

Ta fram en stor tallrik eller ett fat. Lägg två halva polarkakor mot varandra så det blir en hel cirkel. Bred ut 1/4 av röran på första lagret. Gör detta 3 gånger, tills röran är slut.

Lägg på det sista lagret polarkaka (ingen röra ska bres på det sista lagret).

Hit går det att förbereda kvällen innan om man vill! Spelar egentligen ingen roll hur man gör, upp till var och en hur man vill göra:)

Majonäsblandningen:

Vispa grädden riktigt fast och fluffig. 


Tillsätt gräddfil och citronmajonnäs och rör om ordentligt.
 

Täck översta lagret av smörgåstårtan med denna röra.

Garnering:


Hacka gräslöken fint och dela äggen på längden.

Skiva tomaterna och dela skivorna till halvmånar. Skiva citronen och dela skivorna till halvmånar.

Strö över rikligt med gräslök jämnt över smörgåstårtan. Lägg en hög med räkor i mitten av smörgåstårtan och strö över lite mer gräslök. 

Lägg ett varv ägg runt räkorna. Lägg resterande av räkorna runt äggen. Sätt citronskivorna mellan äggen. Lägg tomatskivorna på räkorna runt äggen. 

Toppa allt med att strö över dillvippor jämnt över hela smörgåstårtan och lägga en citronskiva i mitten (över räk-/gräslöken). 

Klart! Ät och njut!







Hoppas det smakar!!



Med Vänliga Hälsningar // Monica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar