Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

10 feb. 2012

Söta och härligt fluffiga hjärtefrallor!

Ett Alla Hjärtansdag-tips!!

Vad kan vara bättre än att få komma upp till ett mysigt dukat frukostbord?! Här kommer ett gott recept på frukostfrallor, som är formade till små hjärtan!

Istället för enbart vetemjöl så är det 50/50 dinkel och vetemjöl. Och smöret är utbytt till olivolja, så de är nyttiga och är en riktig start på dagen!

Degen och utbakningen gör man kvällen innan, för att de sedan ska få stå och jäsa sig fina under natten.

Man får ut hjärtan med hjälp av lite större papparkaksformar. Degen räcker till 16-20 stycken hjärtefrallor, beroende på hur stor pepparkaksform man använder sig av.  


Ingredienser:

25 g jäst, för söta degar
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
1 dl mjölk
6 dl dinkel, siktat
6 dk vetemjöl

Garnering:

½ dl mjölk
1 dl sesamfrön


Gör så här:


Kvällen innan:
 
Smula jästen i en bunke.

Till sätt det ljummna vattnet, saltet och oljan. Rör om tills jästen har smält helt.

Tillsätt mjölken.

Blanda ner dinkeln och det mesta av vetemjölet (spara ca ½ dl till utbakningen). Arbeta degen ordentligt.

Ta upp degen med en gång och knåda den lätt. Kavla ut degen och tryck pepparkaksformen i degen. Plocka upp hjärtarna och lägg dem på en bakpapper-klädd plåt.

Ställ in i kylen och låt stå där för att jäsa i ca 10-12 timmar.

På serveringsdagen:
 
Sätt ugnen på 250 grader.

Ta ut bullarna ur kylen. Pensla dem med mjölken och strö över sesamfrönen.

Grädda dem i mitten av ugnen i 10-12 minuter. De ska bli fluffiga och få lite färg.

Ta ut och låt dem svalna av lite under en bakduk.

Kart!




Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar