Jag brukar använda mig av Granny Smith-äpplen. Vilka äpplen man använder spelar egentligen ingen roll!
Ingredienser:
½ kg äpplen1-1½ dl vatten, till kokning
50 g smör, osaltad
2 ½ dl socker
3 tsk kanel
3 ägg
Gör så här:
Tvätta, skala och skiva äpplerna tunnt.
Lägg äpplerna i en kastrull och tillsätt vattnet (vattnet är till för att äpplerna ska brännas vid) och koka upp.
När det kokar, sänk plattan till lågvärme. Håll uppsikt och rör om då och då. Äpplerna ska bli en mjuksmet.
Tillsätt smöret, sockret och kanelen. Smält ihop allt. Rör om!
Vispa ihop äggen i en bunke riktigt fluffigt och rör därefter ner dem i äppelsmeten.
Låt curden sjuda på svagvärme tills den har tjocknat under omrörning. Curden får inte koka, utan bara sjudas!
Ta av från plattan och låt svalna av helt. Häll sedan curden i glasburkar som inte släpper in luft och ställ in i kylen.
Klart!
Lägg äpplerna i en kastrull och tillsätt vattnet (vattnet är till för att äpplerna ska brännas vid) och koka upp.
När det kokar, sänk plattan till lågvärme. Håll uppsikt och rör om då och då. Äpplerna ska bli en mjuksmet.
Tillsätt smöret, sockret och kanelen. Smält ihop allt. Rör om!
Vispa ihop äggen i en bunke riktigt fluffigt och rör därefter ner dem i äppelsmeten.
Låt curden sjuda på svagvärme tills den har tjocknat under omrörning. Curden får inte koka, utan bara sjudas!
Ta av från plattan och låt svalna av helt. Häll sedan curden i glasburkar som inte släpper in luft och ställ in i kylen.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar