Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

14 feb. 2012

Bagels a lá Vaniljhjärtan!

Vaniljbagels som jag valde att forma till söta hjärtan istället för den vanliga runda formen! Dessa är verkligen hur goda som helst! Passar bra att äta med smör på eller precis som de är till fikat.

För att få hjärtformen tog jag hjälp av en större papparkaksform. Ett smidigt och lätt sätt att få till bagels-hjärtan :-)

Jag har bakat mina bagels-hjärtan med pärlsocker, det går givetvis helt utmärkt att hoppa över pärlsockret om man känner för det.

Receptet räcker till 22 stycken bagels.

Ingredienser:

25 g jäst
2 msk smör
5 dl ljummet vatten
1 dl ljussirap
1,5 tsk salt
4 msk vaniljsocker
14 dl vetemjöl special
2,5 l vatten + 4 msk strösocker, till kokningen

Garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker


Gör så här:

Smält smöret, ställ åt sidan så att den får svalna en liten stund.

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet. Rör om så att jästen löser.

Tillsätt vaniljsockret, sirapen, smöret och saltet.

Häll i mjölet, lite i taget. Kör degen i en maskin/med en elvisp tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt ca 60 minuter.

Mjöla ett bakbord/arbetsbänken och vänd ner degen. Dela degen i 2 bitar

Kavla därefter ut den första biten. Ta pepparkaksformen och tryck ut hjärtan.

Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. När vattnet kokar, sänk 1-2 snäpp.

Sätt ugnen på 225 grader.

Sänk ner bröden i vatten och koka 3 minuter på varje sida. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna på ett galler och lägg därfter hjärtarna på en bakpapperklädd plåt.

Vispa upp ägget och pensla över hjärtarna.

Toppa slutligen med pärlsockret.

Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Klart!




Hoppas det smakar!

Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar