Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

28 jan. 2012

Nyttiga hamburgare a là dinkelbröd med hela linfrön!

Ett nyttigare alternativ till "vanliga" hamburgare! Dessa är riktigt goda och mättande!

Man kan köra biffarna enbart med grönsakerna och dressingen. Men jag har piffat till dessa med "Dinkelbröd med hela linfrön", receptet finns här på bloggen! De passar alldeles utmärkt som hamburgerbröd.

Bröden går absolut att göra någon dag före, för att sedan ta fram och värma dem lagom till servering!

Dressingen är bäst att göra först, för den ska stå i kylen och dra sig. Sedan är det bra om man fixar grönsakerna (inte lökringarna, för de kan stekas samtidigt som biffarna), så är det bara att lägga på allt när bröden är varma och biffarna klara!

Ingredienser:

 
Biffarna:
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 dl slätbladig persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 msk smör, till stekning

Dressingen:
3 dl grekisk yoghurt
4 msk nyttig ketchup ( en fin ketchup är endast sötad med lite råsocker)
1 krm chilipeppar
2 små gullökar

Tillbehör:
1 stor gullök
2 dl isbergssallad
2 tomater
½ gurka
½ avokado

Gör så här:

 
Dressingen:
Blanda ihop grekisk yoghurt, ketchup och chilipeppar.
Fin hacka löken och rör ner dem i dressingen. Rör om ordentligt.

Tillbehören:
Skölj isbergssalladen och hacka den i stora bitar.
Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor.
Skölj gurkan och skär den i tunna skivor.
Ansa avocadon och dela den i tunna klyftor.

Biffarna:
Blanda ihop köttfärsen, ägget, saltet, vitpepparn och svartpepparn. Rör om.
Klipp persiljan och rör ner den i köttfärsblandningen.
Ansa vitlöken och riv ner dem i köttfärsblandningen.
Forma färsen till 7-8 biffar, ca 1–1 1/2 cm tjocka.
Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida.

Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna.

Skär brödet, varva dressing, grönsaker och biff.

Klart!
 
 


Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar