Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

5 jan. 2012

Klyftpotatis och fläskfilè med touch av Grekland!

Här kommer ett riktigt gott recept som är perfekt att bjuda på när man ska ha över vänner/familj. Det går fort och är inte alls krångligt. Jag gjorde den här rätten och bjöd sambon igår och han  gav tummarna upp för den här godingen!


Ingredienser:

För 4 pers.

700  g Fläskfilé
1 kg fast potatis
1 gullök
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
250 g Körsbärstomater
350 g Fetaost

Marinad:
1-1½ dl olivolja
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonnäs
1 pressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda

Gör så här:

Blanda ihop olivolja, soja, sambal olek och vitlök i en bunke.
Ansa fläskfilén och dela upp den i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.

Slå på ugnen på 225 grader.
Smörj en långpanna. Skär potatisen i klyftor och fördela dem jämnt över långpannan, klyftorna ska täcka botten. Salta.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 min.

Under tiden, ansa löken och paprikan. Dela löken i klyftor och paprikan i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten och dela upp fetaosten i kuber.

Ta ut plåten, fördela grönsakerna och fläskfilèn jämnt över potatisen. Ringla marinaden över plåten.

In i ugnen igen i ca 40 min.
Blanda ihop turkisk yoghurt, majonnäs, italiensk salladskrydda, vitlök och lime till den kalla såsen. Ställ in i kylen tills maten ska tas ut ur ugnen.
Klart att äta! Hur mumsigt som helst!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar