Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

6 mars 2013

Vaniljbullar!

Kanelbullar är mums! Vaniljbullar är MUMS! Här kommer ett recept på super goda vaniljbullar...de är perfekt fluffiga och har en fyllning som gör dem väldigt saftiga!

Receptet ger ca 24 stycken vaniljbullar.


Ingredienser:


Bulldeg:

75 g smör
1 dl strösocker
2 krm salt
2½ dl mjölk
25 g jäst
6-7½ dl vetemjöl special

Fyllning:

50 g smör
2 msk strösocker
5 msk vaniljsocker, med äkta vanilj

Garnering:

20 g smör
50 g strösocker


Gör så här:


Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke.

Tillsätt (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.

Värm mjölken till fingertemperatur, 37° och rör ner den i mjölblandningen.

Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig, i ca 10 minuter.

Låt degen jäsa under bakduk till dubbelstorlek, i ca 30 minuter.

Fyllningen: Blanda samman smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt och poröst.

Sätt ugnen på 225 grader.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm.

Bred ut fyllningen på degplattan. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle.

Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar.

Jäs bullarna under bakduk i 30 min.

Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Garnering: Smält smöret och pensla smöret över bullarna. Rulla därefter bullarna i strösockret.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar