Receptet räcker för 4 personer.
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 msk strösocker
50 g vit choklad
2 gelatinblad
Ca 50 g mini marshmallows
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt, kallt vatten och låt dem ligga där i 10 minuter.
Under tiden: Häll upp grädden i en kastrull. Tillsätt strösocker och vit choklad.
Dela vaniljstången på längden och gröp ur vaniljkärnorna. Lägg både stång och vaniljfrön i kastrullen.
Koka sakta upp under omrörning. Vid första bubblan ta kastrullen från plattan.
Ta upp vaniljstången.
Ta upp och krama försiktigt ur gelatinbladen.
Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen, rör om tills all gelatin har löst upp.
Häll smeten i glas/serveringsskålar, toppa med ett tunt lager mini marshmallows.
Ställ in i kylen och låt dem stå där i minst 2 timmar.
Vid servering: Ta ut pannacottorna och strö över resten av mini marshmallowsen.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar