Till denna goding har jag använt detta recept på bearnaisesås.
OBS! Är det första gången du använder dina plankor? Kolla vilka instruktioner som måste följas innan du använder plankorna, de är viktiga att följa för att göra plankorna brandsäkra.
Receptet avser för 4 portioner.
Ingredienser:
800 g utskuren ryggbiff (200 g per person)
Salt
Svartpeppar
4 tomater
4 baconskivor
8 sparrisar
1 majskolv
Färsk persilja, finhackad
1 msk smör + 1 msk rapsolja, till stekning
Duchesspotatis:
1½ kg potatis, av mjölig sort
3 äggulor
3 msk smör
3 msk rapsolja
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Sätt på 200 grader. Sätt in plankorna för att ”bränna” av den innan du lägger på alla godsaker. Låt plankorna vara i ugnen i 5 minuter. Ta ut och låt plankorna svalna av.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
Skär bort den nedersta delen på alla sparrisarna och lägg dem i det kokande vattnet. Låt koka i ca 3 minuter.
Ta upp sparrisarna och låt svalna av.
Dela tomaterna på mitten.
Linda en baconskiva runt två sparrisar, upprepa detta tills alla "sparrisbuketter" är klara.
Skär majskolven i fyra lika stora bitar. Salta och peppra.
Duchessepoatatis:
Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du ner den i en bunke.
Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Ryggbiffen:
Torka av biffarna så att de är
torra.
Banka lätt på varje biff så att
de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor.
Salta och peppra på varje sida.
Hetta upp en grillpanna eller stekpanna
och stek biffarna i 1–3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara
lite rött i mitten.
Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan.
Lägg på köttet, tomaterna, majsen och de baconinlindade sparrisen.
Ställ plankorna i ugnen och "grilla
av" tills duchessen har fått en gyllengul färg och baconen har stekts färdigt, detta tar ca 10 minuter.
Ta ut plankorna och klicka på bearnaisesåsen strö över finhackad persilja.
Klart!
Hoppas det smakar!!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar