Själv älskar jag duchesspotatis, det passar ju till så mycket olika grejer! Duchesspotatis passar till många olika kött- och fiskrätter.
Denna gång valde jag att servera Duchesspotatisen med ryggbiff och det vart riktigt gott! :-)
Receptet räcker åt 4-6 personer (beroende på vad man ska servera Duchesspotatisen med).
Ingredienser:
1 kg mos potatis
3 äggulor
1 dl vispgrädde
2 krm muskotnöt
1 krm vitpeppar
2 krm salt
3 msk smör/rapsolja
Gör så här:
Skala och koka potatisen mjuk.
Kör potatisen i en köksassistent eller med en elvisp. Har man inte tillgång till dessa alternativ går det lika bra att pressa potatisen med en potatispress eller en gaffel.
Häll i äggulorna, vispgrädden, smöret, muskotnöt, salt och vitpeppar. Rör om om noga.
Smaka av, krydda och salta eventuellt mer.
Låt moset stå och svalna av helt. Det är även bra om potatismoset får stå i kylen ca 1 timme innan spritsning, då är det mycket lättare att spritsa och få ett fint resultat på sitt arbete.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg moset i en spritspåse och spritsa små "rosor", eller höga "cirkulerande toppar" på en bakplåtspappeprsklädd plåt.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar