Tillsätt gärna koriander eller persilja vid servering. Eller varför inte röra ner lite av dessa godingar i till exempel en pizzasallad?!
Receptet ger ca ½ kg inlagda paprikor.
Ingredienser:
6 paprikor, blanda gärna gula och röda paprikor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1½ dl vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Halvera paprikorna, ta bort kärnhusen och lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla skalen med lite olja. Ställ in i ugnen tills paprikorna blir lite svarta i kanten och skalen bubblar.
Ta ut dem och lägg dem i en plastpåse för att svalna något. Dra därefter av skinnet med hjälp av en vass liten kniv och dela dem i mindre bitar.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Skala och skiva schalottenlökarna. Lägg i en i en kastrull med olja. Låt fräsa en stund utan att löken tar färg.
Tillsätt vitlöken, vitvinsvinägern och paprikan.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar