Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

12 jan. 2013

Salamipizza med Fetaost!

Pizza är mums!! Hemmagjord pizza är mums, mums, MUMS!! Den här gången valde jag att ha på rökt skinka, salami, purjolök och fetaost....vart hur gott som helst! :-) Till pizzan serverade jag denna pizzasallad med inlagd paprika och det vart verkligen pricken över i:et!!

Tips!
Om du vill göra det lätt för dig (ingen vill ha en trasig pizza), kavla ut degen på bakplåtspapperet och dra sedan pizzan (med hjälp av bakplåtspapperet) på plats på plåten....och pizzan är på plats hel och fin! :-)

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:


Pizzadegen:
50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special

Tomatsåsen:
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika

Fyllningen:
150g rökt skinka
80 g Salame Napoli (salami från märket Delizie)
½ purjolök
200 g fetaost


Gör så här:


Pizzadegen:
Blanda jäst, flingsalt, strösocker, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakningen.

Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.



Tomatsåsen:
Häll de passerade tomaterna i en kastrull och koka upp. Sänk plattan så att det sjuder.

Tillsätt tomatpurén, saltet, svartpepparn, strösockret, oreganon, timjan och basilikan.

Låt stå och sjuda i 10 minuter, rör om då och då. 

Ta från plattan för att låta svalna av. 


Fyllningen:
Strimla den rökta skinkan i fina små strimlor. Skär salamin i 1 centimeters strimlor.


Skiva purjolöken tunt. 


Beredning:
Sätt ugnen på 225 grader.

Ta upp degen och knåda den lite lätt (se till att inte knåda för mycket!). Kavla ut degen till en stor pizza, den ska vara lagom stor till en plåt. Lägg pizzan på en bakplåtsklädd plåt.

Bre ut ett lager tomatsås på den utkavlade pizzan.

Strö över skinkan.

Strö därefter över salamin, purjolöken och smula över fetaosten.

Sätt in plåten i nedersta falsen i ugnen och grädda i 5 minuter. Höj sedan plåten till mitten av ugnen och grädda därefter i ytterligare 5-10 minuter (då fär du en krispig botten och en prefekt höjd på pizzan)!

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar