I receptet står det att salladen ska få stå och dra sig i kylen i minst 6 timmar, dock blir det bäst resultat om den får stå och dra sig i 1 dygn.
Tips!
Kan man inte vänta så länge kan jag dela med mig av ett bra tips och det är att man stöter vitkålen med till exempel en mortel, då tränger ättikan och kryddorna fortare in i vitkålen.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
500 g vitkål
1½ msk rapsolja
2 msk ättika (12%)
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
3 krm italiensk salladskrydda
1 krm oregano
1 krm vitlökspulver
200 g inlagd paprika (delade i strimlor)
Gör så här:
Koka upp vattnet.
Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel.
Lägg vitkålen i ett durkslag och häll över det heta vattnet ( så att vitkålen slaknar en aning). Låt rinna av.
Lägg över vitkålen i en bunke (inte i en rostfri bunke) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl!
Plasta över och ställ in i kylen. Låt salladen stå i kylen i minst 6 timmar, så att smakerna hinner sätta sig.
Rör ner den inlagda paprikan just innan servering.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar