Tänk på att detta bara är ett grundrecept och att det givetvis funkar alldeles utmärkt att smaksätta eller tillsätta till exempel marshmallows (små som stora), choklad, mint, lakrits, kola eller godisar som gör sig bra i kladdkakor. Låt fantasin flöda.
Till det här receptet är det bra att äga en springform som är 15 cm i diameter, då jag har räknat ut att receptet ger bäst resultat med en springform i det måttet.
Kladdkakan räcker till 1 eller 2 personer..beroende på hur generös "bagaren" är :-)
Ingredienser:
1 ägg
1 dl strösocker
75 g smör + 2 msk smör till att smörja springformen med
2½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0.75 dl (3/4 fullt decilitermått) vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smorda en springform rikligt med smör.
Smält smöret och ställ därefter åt sidan.
Blanda äggen och strösockret och vispa till en jämn smet.
Tillsätt kakaon, vaniljsockret, vetemjölet och smöret och vispa till en jämn tjock smet.
Häll smeten i den smorda springformen och grädda därefter i mittersta delen av ugnen i 15-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha kladdkakan).
Låt svalna av lite innan servering (går givetvis lika bra att äta kall som varm).
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar