Jag ville piffa till den lite och tillsatte vitlök i själva soppan. Och så gjorde jag en snabb "Gräslöks-crème fraiche" och knaper stekte lite bacon. Resultatet blev en mättande och god middag!
Givetvis går det lika bra att äta soppan utan dessa ingredienser jag valde att ha till :-)
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk smör, till stekning
400 g broccoli, färsk eller fryst
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche, franska örter
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
2½ dl crème fraiche, original
200 g gräslök
280 g bacon
Gör så här:
Soppan:
Finhacka gul löken och vitlöken.
Fräs dem i smöret i en stor kastrull.
Dela broccolin i mindre bitar och skär stammen i mindre tärningar. Lägg i broccolin i kastrullen och häll på vattnet och tillsätt grönsaksbuljongtärningarna.
Tillsätt saltet och svartpepparn.
Låt alltsammans puttra på låg värme i 20 minuter.
Mixa soppan med stavmixer. Späd eventuellt på med lite vatten
Rör ner crème fraichen (franska örter) och vispa soppan slät.
Smaka av soppan, behövs mer salt och svartpeppar?
Gräslöks-crème fraichen:
Klipp gräslöken och blanda ner den med crème fraichen. Rör om ordentligt.
Knaperstekt bacon:
Dela baconen i mindre bitar, stek därefter på högvärme i ca 3 minuter. Lägg upp baconbitarna på hushållspapper för att rinna av.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar