Går alldeles utmärkt att göra en dubbel sats att ha i kylen. Peston håller i ca en vecka i kylen.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
50 g pinjenötter
2 krukor thaibasilika
2 vitlöksklyftor
100 g parmesaneost
1½-2 dl olivolja
½ tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Torrosta pinjenätterna i en het stekpanna.
Ansa och hacka vitlöken fint.
Riv av thaibasilikabladen och lägg dem i en bunke.
Tillsätt pinjenötterna, vitlöken, lite av olivoljan, gourmetsalt och svartpeppar.
Kör med en stavmixer till en mjuk massa.
Riv parmesanosten och rör ner den tillsammans med resten av olivoljan.
Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka eventuellt av med gourmetsalt och svartpeppar.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar