Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

11 jan. 2013

Peso på Thaibasilika!

Pesto är mums och passar till många olika råvaror. Här kommer ett recept på en riktigt god pesto som passar riktigt bra till både lax, torsk, räkor, hummer, krabba och kyckling.

Går alldeles utmärkt att göra en dubbel sats att ha i kylen. Peston håller i ca en vecka i kylen.

Receptet räcker till 4 personer. 


Ingredienser:


50 g pinjenötter
2 krukor thaibasilika
2  vitlöksklyftor
100 g parmesaneost
1½-2 dl olivolja
½ tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar


Gör så här:


Torrosta pinjenätterna i en het stekpanna.

Ansa och hacka vitlöken fint.

Riv av thaibasilikabladen och lägg dem i en bunke.

Tillsätt pinjenötterna, vitlöken, lite av olivoljan, gourmetsalt och svartpeppar.

Kör med en stavmixer till en mjuk massa.

Riv parmesanosten och rör ner den tillsammans med resten av olivoljan.

Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.

Smaka eventuellt av med gourmetsalt och svartpeppar.

Klart!





Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar