Receptet räcker åt 4 personer.
Ingredienser:
2 schalottenlökar
4-5 msk rosépepparkorn
2 tsk malen svartpeppar
1 tsk dijonsenap
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk rapsolja, till fräsning
1 msk smör, till fräsning
1-2 krm salt
Gör så här:
Finhacka schalottenlöken. Krossa rosépepparkornen i en mortel eller med hjälp av en sked.
Hetta upp en kastrull, tillsätt rapsoljan och smöret.
Lägg i schalottenlöken, rosépepparn och svartpepparn och fräs ihop snabbt.
Rör ner dijonsenap, vispgrädde, vatten, kalvfond och salt.
Låt såsen koka upp, sänk plattan, vid den första bubblan, och låt såsen stå och sjuda till en lagom tjock konsistens.
Smaka av såsen.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar