Receptet räcker till ca 15 stycken bitar.
Ingredienser:
100 g smör
1½ dl gräddfil
2 ägg
2 dl strösocker
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malen nejlika
2 tsk malen kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk smör, för att smörja bakformen med
Ca ½ dl ströbröd, för att bröa bakformen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, häll därefter i gräddfilen och låt svalna av helt.
Smöra och bröa en bakformen.
Vispa ihop äggen och strösockret vitt och poröst.
Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
Blanda ihop, ingefäran, nejlikan, kanelen, vetemjölet och bikarbonaten och rör sedan i dem i smeten.
Häll smeten i den smorda och bröade bakformen.
Grädda i den nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Ta ut och låt svalna av helt, ta sedan ut kakan ur bakformen.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar