Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

9 dec. 2012

Gammaldags Risgrynsgröt!

Här kommer ännu en klassiker...och denna gången är det Risgrynsgröten, Tomtegröten, Vitegröten (ja kärt barn har ju många namn) som får plats här på bloggen! Risgrynsgröten är min favorit gröt alla gånger och den är så himla lätt att göra själv hemma...ja om man bara passar upp på gröten under tiden som den kokar upp, för det är lätt hänt att det kokar över annars.

I detta recept är det gammaldags Lantmjölk (som bland annat Arla säljer) i och enligt mig än denna gröt som godast när man lagar gröten med just den mjölken. Men naturligtvis går det även bra att ha i vanlig mjölk, använd då standard mjölk, 3%

Receptet räcker till 4 personer.


Ingredienser:


2 msk smör
1½ dl gröt ris
1 tsk salt
1 l gammaldags Lantmjölk
2 kanelstänger
2-4 msk strösocker (beroende på tycke och smak)


Gör så här:

 
Smält smöret i en kastrull.
 
Tillsätt riset, saltet och rör snabbt om.
 
Häll i mjölken med en jämn stråle under tiden som du rör om.
 
Lägg i kanelstängerna och rör ner strösockret.
 
Låt koka upp under omrörning. När det börjar bubbla sänk genast värmen på plattan.

Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Se till att röra om då och då. OBS! Passa noga så att gröten inte kokar över. 

Smaka av gröten.
 
Klart! 
 
 



Hoppas det smakar!


Med Vänliga Hälsningar // Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar