Gissa om det luktar gott i hemmet medan köttbullarna står och gottar till sig i ugnen?! :-) Givetvis går det lika bra att steka dem i stekpanna också.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
500 g köttfärs
0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
½ msk honung (flytande)
1 ägg
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar
1 krm ingefära
1 krm nejlikor
1-2 msk smör, till långpannan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smorda en långpanna med smöret.
Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt stå så att havregrynen får svälla i 10 minuter.
Tillsätt sedan ägget, gul löken, saltet, svartpepparn, kryddpepparn, ingefäran och nejlikan (tänk på att alla kryddorna ska vara malna).
Lägg i färsen och arbeta allt smidigt.
Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna i den smorda långpannan.
Stek dem i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar