Receptet ger 2 stycken härliga bröd!
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37°
25 g smör, rumstempererat
2 tsk salt
1 msk mald pomerans
½ dl ljus sirap
250 g kesella
150 g hasselnötter, grovhackade
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser, hackade
15 – 16 dl rågsikt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig.
Tillsätt smöret, saltet, pomerans, sirapen, kesellan, nötterna, russin, aprikoser och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk ca 30 min.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till runda limpor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250°. Låt jäsa ca 20 min.
Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare ca 30 min.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar