Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
Fyllning:
400 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1½ msk tomatpuré
1 tsk timjan
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja, till stekning
Botten/omeletten:
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör, för att smöra en ugnsform
1 tsk oregano
Täcket:
2 dl riven ost (till exempel västerbottensost)
1 dl vispgrädde
½ dl crème fraiche
10 cocktailtomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka gul löken och vitlöken och bryn i stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt saltet och svartpepparn.
Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
Smorda en ugnsform.
Vispa äggen med vispgrädden och oregano och häll i ugnsformen.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
Fördela köttfärsen i formen.
Blanda vispgrädden, crème fraichen och osten i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.
Dela coktailtomaterna och fördela dem över omeletten.
Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar