Varmt välkommen till denna blogg!

Hoppas just du hittar något recept som faller dig i smaken!

9 sep. 2012

Mellanmålsbullar!

Enkla och goda småfranskor! Perfekta till frukosten, mellanmålet eller picknicken. Ett annat tips är att att pensla dem med ett ägg (istället för mjölken) innan gräddningen och strö över lite sesamfrön...vipps och du har ett enkelt och gott hamburgerbröd!


Receptet räcker till 10 stycken små fluffiga småfranskor.


Ingredienser:

 
50 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk flytande margarin
5 dl vetemjöl
4 dl rågsikt


Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet.

Rör ner salt, socker och margarin.

Häll i lite mjöl i taget. Degen ska vara ganska lös men ändå inte kladdig. Knåda degen minst 5 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.

Forma degen till en längd och dela den i 10 lika stora bitar. Forma bitarna till runda bullar.

Lägg över bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader.

Täck bullarna med bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i 15 minuter.

Pensla bullarna med lite mjölk när de kommer ut från ugnen så blir de blanka och fina.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar