Första gången jag gjorde egen tacokrydda följde jag det här receptet och gissa om jag vart förvånad när jag hade blandat ihop alla kryddorna och och det luktade precis som den man köper i affären. Ett plus med att göra sin egna tacokrydda är ju även att det är nyttigare och att det faktiskt även smakar mycket nyttigare, det intrycket fick i alla fall jag och sambon!
Om du ska använda detta recept till tacokvällen: Häll över kryddorna och rör om köttfärsen noga så all krydda fördelas över all köttfärs. Tillsätt därefter ½-1 dl vatten, rör om och låt sedan få stå och puttra i ca 5 minuter.
Tips!
Du ökar enkelt hettan på tacokryddan genom att öka mängden cayennepeppar.
Receptet avser för 400 g köttfärs.
Ingredienser:
1½ tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk maizenamjöl
Gör så här:
Tillsätt alla kryddor i en plastpåse.
Blås försiktigt in lite luft i plastpåsen och förslut fingrarna hårt runt öppningen. Nu ska plastpåsen vara en "plastboll" (jag gör så här för att jag själv tycker att det är lättare att skaka om innehållet så att det blir jämnt).
Skaka om ordentligt tills alla kryddor är jämnt fördelade.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar