Servera med nykokt pasta, couscous eller ris.
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
400 g laxfilé
200 g riven mozzarellaost
400 g körsbärstomater
1-2 röd lök
2 dl färsk basilika
200 g skivad salami
200 g räkor
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär salamin i strimlor. Dela körsbärstomaterna på mitten. Ansa och skär röd löken i tunna strimlor.
Lägg ut fyra stora aluminiumfolieark på bänken, cirka 50x40 cm.
Lägg upp laxfiléerna på arken. Strö över flingsalt och svartpeppar på båda sidor om varje laxfilé.
Fördela 1/4-del rivna mozzarellan över laxfiléerna.
Lägg på 1/4-del salami, rödlök, körsbärstomater och räkor på varje laxfilé. Toppa med att strö över basilikablad.
Vik ihop arken till paket och se noga till att det blir tätt.
Grilla paketet på kolgrill eller i ugn 250 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar