Hur som är denna goding lättlagad och det går snabbt att röra ihop!
Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
300 g kantareller (färska eller frysta spelar ingen roll)
2 msk smör, till stekning
½-1 dl vitt vin
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 skivor lantbröd
Marinad:
3 msk olivolja
1 msk pressad citron
½ citron, skalet
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
1 kvist färsk persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Om kantarellerna är stora, dela dem en eller två gånger. Stek dem hastigt i smör. Salta och peppra.
Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta.
Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad.
Tillsätt kantarellerna i marinaden och rör om.
Skiva brödet. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg. Tar ca 4-5 minuter.
Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över persiljan. Servera genast.
Klart!
Om kantarellerna är stora, dela dem en eller två gånger. Stek dem hastigt i smör. Salta och peppra.
Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta.
Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad.
Tillsätt kantarellerna i marinaden och rör om.
Skiva brödet. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg. Tar ca 4-5 minuter.
Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över persiljan. Servera genast.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar