I dessa godingar hittar vi både kummin och anis och det är verkligen dessa smakhöjare som gör hela det här baket - mums!
Receptet räcker till ca 25-30 stycken små härliga minibaguetter!
Ingredienser:
50 g jäst6 dl vatten
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk kummin, stött i mortel
2 tsk anis, stött i mortel
10 dl vetemjöl
7-8 dl rågsikt
Garnering:
1 ägg
2 tsk kummin
2 tsk anis
Gör så här:
Stöt kummin- och anisfrön i en mortel
Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med olivoljan. Rör om tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt saltet, anis, kummin och rör om.
Tillsätt sedan vetemjölet och rågsikten, lite i taget. Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.
Jäs under bakduk i 45 minuter.
Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk i 45 minuter .
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Strö över kummin- och anisfrön.
Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
Ta ut och låt svalna av under bakduk, på galler.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar