Receptet räcker till 4 personer.
Ingredienser:
½ purjolök200 g rotselleri
1 palsternacka
2 morötter
2 msk smör, till stekning + 1 msk smör till stekning av kantarellerna
2 dl vispgrädde
2 svampbuljongtärningar
8 dl vatten
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
1 krm torkad salvia
200 g färska kantareller
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skiva purjolöken tunt. Skala och skär rotsellerin, palsternacka och morötter i små tärningar.
Fräs lök och rotfrukter i smöret i en gryta i 3 minuter. Sänk värmen.
Tillsätt grädden, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 20 minuter.
Tillsätt timjan, rosmarin och salvia och rör om.
Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Stek dem hastigt i smöret. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt kantarellerna till soppan och rör om.
Klart!
Hoppas det smakar!
Med Vänliga Hälsningar // Monica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar